Ένα πανέμορφο χωριό που βρίσκεται στα νότια παράλια της Κύπρου σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την πόλη της Λάρνακας και 55 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Λευκωσία. Είναι κτισμένο στην παράκτια πεδιάδα της Λάρνακας και το τοπίο του χωριού έχει κλίση προς τη θάλασσα. Τα Περβόλια κοσμούνται με μια μαγευτική παραλία 4 χιλιομέτρων.
Στα πανάρχαια χρόνια τα Περβόλια ήταν ο τόπος ξεκούρασης των βασιλιάδων και του πλούσιου κόσμου της περιοχής. Το χωριό μας, τα Περβόλια πήρε το όνομά του από τους άφθονους κήπους που είχε, δηλαδή τα πλούσια σε παραγωγή χωράφια και τα χιλιάδες παράγωγα δέντρα. Τα Περβόλια ήταν κτήμα της βασιλικής οικογένειας των Λουζινιανών στα χρόνια της Φραγκοκρατίας δηλαδή από 1191 μέχρι το 1489. Τελευταίος ιδιοκτήτης σε αυτή την περίοδο ήταν ο Κάρολος Λουζινιανός τον οποίο καταδίωξε ο Βασιλιάς Ιάκωβος ο νόθος επειδή υποστήριζε τη βασίλισσα Καρλόττα και με διάταγμα του αφαίρεσε τα Περβόλια. Στην περίοδο της Ενετοκρατίας τα Περβόλια πουλήθηκαν στην Ελληνική οικογένεια των Ποδοκατάρων και τελευταίος ιδιοκτήτης ήταν ο Έκτορας Ποδοκάτορας (περίοδος 1489-1571).
Την κοινότητα Περβολιών την χαρακτηρίζουν σπουδαία πολιτιστικά στοιχεία, πρώτα οι δυο εκκλησίες του χωριού:
Η μια του Αγίου Λεοντίου του θαυματουργού που χρονολογείται στα 1500 μ.Χ. που στο εσωτερικό της υπάρχουν οι αγιογραφίες στους τοίχους του ναού και η άλλη της Αγίας Ειρήνης της μεγαλομάρτυρος η οποία κτίστηκε το 1903 από κατοίκους του χωριού και βρίσκεται στο κέντρο της κοινότητας. Κατάλοιπο της Ενετοκρατίας είναι ο Πύργος της Ρήγαινας, μνημείο προστατευόμενο από το Τμήμα Αρχαιοτήτων με τα χαρακτηριστικά οικόσημα των Βενετών αξιωματούχων και το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου, σύμβολο της Βενετικής Δημοκρατίας. Κατάλοιπο της Αγγλοκρατίας είναι ο Φάρος Περβολιών ο οποίος είναι σήμα κατατεθέν για τα Περβόλια και ο οποίος συνεχίζει να φωτίζει για δεκαετίες τα δρομολόγια των πλοίων. Στην περιοχή του Φάρου υπάρχουν γνωστά και άγνωστα ναυάγια αφού πολλοί δύτες ψαράδες συναντούν στο βυθό αντικείμενα και απομεινάρια των ναυαγίων αυτών.